donderdag 12 april 2007

Opkomend zaad


Thaise Basilicum in een 'champignonnenbakjeskasje'. Een tip van Shera die me heel goed uitkomt! Ik heb er ook al hele oude meloenzaadjes (ofzo) in op laten komen. Maar deze Thaise Basilicum doet het er dus ook in. Ik ben werkelijk helemaal mesjogge van basilicum. Maar Thaise heb ik nog nooit geproefd, ik wist niet eens dat het bestond. Ik heb het zaad van een Tuinkabouter gekregen. Dat zaad kreeg ik heel netjes binnen, in mooie zakjes met een kleurenfoto er bij en duidelijke informatie. Echt super! Van deze Tuinkabouter heb ik ook Okra, Komijn, Snack Paprikaatjes en Dille gekregen. En dat is ook al gezaaid maar dat staat in de kasjes in de tuin bij het nieuwe huis. Ik weet nu even niet hoe het daar mee gesteld is.


Wel kan ik laten zien hoe het met de gewone basilicum is, die staat hier in de tuin, in een broeibak die ik heb gemaakt van een piepschuim bak van het tuincentrum. Beetje huishoudfolie erover et voila! Rechts staat de sla, is niet zo goed opgekomen, maar links... jawel... basilicum. Jummie!!!!! En in de kasjes in de andere tuin heb ik ook nog basilicum gezaaid. Bij de supermarkt kun je ook kant & klare basilicum plantjes halen. Dat doen we in het weekeinde nogal eens. Voor ons heerlijk Italiaanse-vlag-tussendoortje. Ik heb even een foto van internet gehaald, zo ziet het er uit. Maar dan met meer basilicum ;o) De plantjes die ik dan overhad zette ik in de tuin. Maar dat wilde steeds maar niet, ze overleefden het niet. Te koud. Ook binnen in de keuken lukte het niet. Nu heb ik een potje in de kas gezet en ik geloof dat het nu wel gaat werken.
In die kasjes heb ik ook nog zonnenbloemen gezaaid die al mooi opkomen en de reserve peultjes komen ook lekker de grond uit.
De tomaten heb ik in turfpotjes gezet en ook die staan nu in de kas. Ik hoop dat het lukt.
In de tuintjes van de jongens zag ik al radijs opkomen, zilveruitjes en pluksla. Je weet wel waar je ons van het weekeinde weer kunt vinden!

3 opmerkingen:

Lien zei

ik heb ook de hele vensterbank vol staan (de planten staan ergens anders) met bakjes. De kistjes van de aardbeien heb ik met een lege potgrondzak bekleed, zand erin en zaaien maar. Ik heb ook die thaise basilicum staan (kende die ook nog niet) en kaneelbasilicum (tip van marleen) en citroenbasilicum. Ik heb helaas geen moestuin, dus echt los kan ik niet, maar heb wel kerstomaatjes in een grote bak staan op het terras. Nu hoop ik dat het lekkere weer goed doorzet, anders moet elke avond alles naar binnen ;(

Brenda zei

Hey Ellen,
Gaat alles nog goed met je tuintje? En de verbouwingen in je huis? Je zult het wel druk hebben nu!

Ellen zei

Oh ja, we zijn zo druk. Ik kom niet eens meer toe aan mijn blogje! Ik zal snel weer eens wat plaatjes schieten enzo.