woensdag 31 januari 2007

Pane di PatateTsja, dit is em dan. De Pane di Patate van Lien. Het gat in het midden is absoluut te klein om de arm doorheen te doen en het brood zo te dragen. Maar daar is de smaak niet minder om. Wat is dit brood lekker zeg!!! De korst is knapperig en een beetje taai, echt verrukkelijk. Vanavond heb ik een aardappeltje extra gekookt en het vocht alvast opgevangen. Je weet maar nooit...

2 opmerkingen:

Lien zei

Die ziet er goed uit! Het is net hoe groot je de ring maakt hoe groot het gat is. Op een italiaanse site zag ik hem zelfs helemaal dicht.

Ellen zei

Nou Lien, ik had het gat eigenlijk wel wat groter gemaakt, maar tijdens het rijzen slipte hij dicht. Bij een Franse Couronne heb ik er wel eens een glazen potje in gezet tijdens de rijs. Maar goed, toen ging het gat in de oven wel weer dicht. Op de een of andere manier is mijn deeg altijd wat slap en dan zakt het al snel in natuurlijk. Ik zal mijn deeg wat steviger maken, ik denk dat dat wel helpt.
Als het brood helemaal dicht is, begint het wel wat van een Turks brood weg te krijgen ;o) Ook heel lekker, daar niet van!